Yeni ehliyetler nasıl alınacak
20/02/2017, 00:00
Yeni ehliyetler nasıl alınacak

Yeni ehliyetler yeni yılla birlikte dağıtılmaya başlandı. Ehliyetini ilk kez alacaklara yeni ehliyet verilirken, eski ehliyeti olanlar gerekli evraklarla birlikte yeni ehliyetlerini alabilecekler. 5 yıl içinde tüm sürücülerin yeni tip ehliyete geçmiş olması planlanıyor. Ehliyetler ulaslararası standartlara uygun olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek. Böylelikle 84 ülkede bu yeni ehliyet geçerli olabilecek. Ehliyet sahipleri ve ehliyet alacakların tümü ise “Yeni ehliyetler nasıl alınacak?” sorusunu sormaya başladı. Bu yazımızda sizler için bu soruyu yanıtladık.

Yeni tip sürücü belgesi almak, değiştirmek veya yenilemek isteyenler www.surucurandevu.egm.gov.tr adresinden randevu almaları gerekmekte.

Yeni ehliyeti çıkarmak için aşağıdakiler gereklidir;

  1. Tek hekimden alınan ‘Sürücü olur’ sağlık raporu
  2. 1 biyometrik fotoğraf
  3. Parmak izi
  4. Hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi

Bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvurulması gerekiyor.

Başvurudan sonra ehliyetler basım merkezinde basılıp sürücülerin adresine postayla gönderilecek.

Yeni tip sürüsü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek.

İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler.

Otomotiv Sektörünün En’leri
Hararet Nedir? Hararet Nasıl Oluşur?
Otomotiv Sektörünün En’leri
Hararet Nedir? Hararet Nasıl Oluşur?