Araç Sürücüleri İçin Önemli İpuçları
20/09/2018, 07:13
Araç Sürücüleri İçin Önemli İpuçları

İster araç sahibi olun isterseniz kiralık araç ile yola çıkın. Aracın değerini korumak bir yana kendinizi ve cebinizi korumak için aynı zamanda da keyifli bir sürüş için bilmeniz gereken konular vardır.

Araç sürücüleri için önemli ipuçları vereceğimiz yazımızda bazı konularda edineceğiz pratik bilgiler günlük sürüşlerinizde hayat kurtarıcı olabilir. Şimdi bu bilgilere bakalım.

Sürücüler İçin Pratik Bilgiler

Şimdi sizlere vereceğimiz bilgilerde araç sürüşlerinizde rahatlayacak ve önemli ölçüde keyif alacaksınız.

  • Kış aylarında araçlarınızın kayması durumunda aracı dengede tutabilmek için direksiyonu aracın kayma yönüne doğru çevirmelisiniz. Bu aracınızın dengesini korumasını sağlayacaktır.
  • Araç koltuklarında yer alan koltuk başlarını sökmeyin ve aşağıya indirmeyin. Çünkü bunların yapım amacı olası kaza durumunda başınızın geri gitmesini ve zarar görmesini engellemektir.
  • Yine kış aylarında yokuş çıkışlarında araç geri kaymaya başlarsa, gaz vermek yerine önce gazdan ayağınızı yavaşça çekiniz. Ardından aracınız tekrar yol tutuşunu aldığını yavaş yavaş kalkışa geçebilirsiniz.
  • Özellikle yaz aylarında aracınız park halinde doğrudan güneş alıyorsa, boyası zarar görecektir. Bu gibi durumlara önlem olarak aracınızı belirli dönemlerde cilalatırsanız, aracın rengini büyük ölçüde korumuş olursunuz.
  • Su birikintilerine girdiğinizde fren balatalarınız ıslanacaktır. Bu durumda hareket halindeyken fren balatalarınızı kurutabilmek için kısa bir süre hafif fren yapmanız işe yarayacaktır.
  • Kış aylarında anahtar delikleriniz donmuşsa, çakmak ve benzeri bir alet ile bir süre ısıtabilir ve donmuş yeri çözebilirsiniz.
  • Lastiklerinizi üzerinde yazdığı PSİ değerlerine göre şişirmeniz, hem yakıt performansınızı olumlu etkileyecektir hem de yol tutuşunu etkileyecektir.
  • Araba kullanırken hareket fonksiyonlarınızı kısıtlayacak kalın giysiler giymeniz reflekslerinizi kısıtlar ve kaza riskini artırabilir.
  • Sürekli birinci ve ikinci viteste araç kullanmak hem motorunuza zarar verecektir hem de yakıt açısından zarara uğramanızı sağlayacaktır. Bu nedenle özellikle birinci vitesi sadece kalkışlarda kullanın. Doğru zamanda doğru vites geçişleri yapmanız hem aracınızın sağlığını olumlu etkileyecektir hem de yakıt tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.

Küçük Bilgiler Hayat Kurtarır

Yukarıda yer alan küçük ama etkili bilgiler sadece kendinizin değil aracınızın sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir. Bu nedenle küçük ama etkili bilgileri günlük hayatınızda mutlaka kullanabilirsiniz.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Uzun Süren Araba Yolculuklarını Keyifli Hale Getirebilecek 5 Öneri
Fren Mesafesini Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Uzun Süren Araba Yolculuklarını Keyifli Hale Getirebilecek 5 Öneri
Fren Mesafesini Etkileyen Faktörler Nelerdir?